Entreprenad & Anläggningsgruppen tillhör en välrenommerad företagsgrupp där ett antal bolag ingår. Våra entreprenadföretag är Frijo med sitt dotterbolag Bygg & Berglaget, Broby Spår med sitt dotterbolag Westins Kraft och Bro & Väg.

Koncernen

Logo

   Entreprenad & Anläggningsgruppen tillhör en välrenommerad företagsgrupp där ett antal bolag ingår. Våra entreprenadföretag är Frijo med sitt dotterbolag Bygg & Berglaget, Broby Spår med sitt dotterbolag Westins Kraft och Bro & Väg.

   Josefine Wenck, Andres Nordle, Bert Pohlak, Priit Linnasmägi, Jamil Hamzo, Emily Shaw, Mattias Johansson, Mikael Hill

   Foto: Anna Ledin Wirén

   Eric Andersson Gruppen

   2021.06.22

   Eric Andersson Gruppen

   2021.06.22

   EA Gruppen har Stockholms bästa löpare – och de vill bli fler!

   Emily Shaw, projektingenjör på Frijo, bävade inför loppet över att behöva avsluta den sista etappens nära nio kilometer med att springa upp för Hammarbybacken. Men tack vare stödet från lagkamraterna gick det bra.
   – Så skönt att ha klarat av det och få fira med mina härliga lagkamrater, säger Emily Shaw.

   Tävlingen Stockholms Bästa arrangerades i år för första gången och bestod av åtta olika deltävlingar runt om i Stockholm. EA Gruppens lag tog hem segern i klassen för företag efter att ha vunnit de fyra av de fem sista deltävlingarna. Emily Shaw berättar att något hände med laget efter de första deltävlingarna.
   – Det var som att tävlingsdjävulen vaknade i oss när vi såg hur nära vi var de lagen som vann. Så då började vi pusha och peppa varandra ännu mer, vilket gjorde att vi lyfte vi oss till en annan nivå och började vinna, säger Emily.

   Bert Pohlak, projektedare på Frijo, berättar att sammanhållningen i den cirka tio personer starka löpargruppen vuxit sig stark under de åtta loppen.
   – Det har varit väldigt roligt att bilda ett lag tillsammans. Vi har stöttat varandra och glatts åt varandras framsteg och framgångar, säger Bert.
   Bland annat har flera av deltagarna i gruppen begåvats med speciella löpar-smeknamn av sina kollegor. Ulf Petersen kallas ”Fantomen”. Bert själv går under namnet ”Blixten” medan Priit Linnasmägi blivit känd som ”Antilopen”.

   Väldigt viktig för gruppen och faktiskt för hela tävlingen har Mikael Hill, mätchef på Frijo, varit. Mikael är Sveriges enda certifierade banmätare och är den som mätt upp alla banor. Tävlingen Stockholms Bästa hedrade Mikael med att göra en speciell spurttävling av avslutningen på sista sträckan som döptes till Hammarby Hill.

   Nu går löpargänget på EA Gruppen vidare mot nya djärva mål. Förhoppningsvis gör en förbättrad situation vad gäller pandemin att fler löpartävlingar och stafetter kan genomföras under hösten. Löpargruppen består just nu av cirka 15 personer som brukar ses för en löprunda varje fredag. Och de vill gärna ha sällskap av fler.
   – Det här är ett väldigt roligt sätt att lära känna varandra utanför jobbet och det blir så mycket roligare att motionera när man är fler. Och vi består av folk med olika träningsbakgrund och träningsnivåer, så alla som är intresserade får gärna höra av sig till någon av oss i gruppen, säger Emily Shaw.
   – Det vore jättekul om vi kunde nå ut till fler av EA Gruppens bolag. Idag är det främst folk från Frijo och EA Gruppens administrativa del som är med, men kollegor från de andra bolagen får väldigt gärna hänga på, tillägger Bert Pohlak.

   Löpargruppen består just nu av:
   Mikael Hill, Priit Linnasmägi, Bert Pohlak, Jamil Hamzo, Mattias Johansson, Josefine Wenck, Emily Shaw, Ulf Petersen, Bosse Johansson, Simon Chamuon, Fredrik Eriksson, Marcus Fahlén, Joel Hannerz och Andres Nordle.

   Text: Dan Håfström

   Fler Artiklar