Eric Andersson Gruppen är en välrenommerad företagsgrupp där ett antal bolag ingår. Våra entreprenadföretag är Frijo med sitt dotterbolag Bygg & Berglaget, Broby Spår och Bro & Väg. Vi har även ett fastighetsbolag, Keyser Fastigheter som äger och förvaltar ett antal kommersiella fastigheter.

Koncernen

Logo

   Eric Andersson Gruppen är en välrenommerad företagsgrupp där ett antal bolag ingår. Våra entreprenadföretag är Frijo med sitt dotterbolag Bygg & Berglaget, Broby Spår och Bro & Väg. Vi har även ett fastighetsbolag, Keyser Fastigheter som äger och förvaltar ett antal kommersiella fastigheter.

   Frijo

   2023.09.12

   Frijo

   2023.09.12

   Simon springer långt

   Inom koncernen finns ett stort intresse i att vara aktiv på ett eller annat sätt. Det tränas styrka, padel, hästsport, golf, fotboll med mera, ja träningsformerna är många. Det finns även dom som håller sig till hederlig motion som löpningen och utmaningen som finns där. En av dessa är anläggaren Simon Chamoun hos Frijo som i augusti detta år sprang långloppet Ultra Vasan som är 90km lång, delar av samma sträcka som Vasaloppet går och det måste vi helt enkelt lyfta fram.

   Simon hur länge har du arbetat för Frijo och vad är roligt med ditt arbete?
   – Jag har arbetat för Frijo i ganska exakt 3 år som anläggare. Det roliga med mitt jobb är att anläggningsbranschen är väldigt bred och innefattar väldigt många olika delar. Man lär sig nya saker hela tiden och blir inte fast i samma moment under längre perioder vilket jag trivs med. Det är även väldigt häftigt att jobba på ett företag med den bakgrunden och historien som Frijo har.

   Har du alltid gillat att springa?
   – Jag har alltid haft lätt för att springa och därför tyckt det vart väldigt roligt men har mest tränat korta distanser innan. Ultramarathon är däremot något helt annat. Under lopp kan det vara lika mycket psykiskt krävande som fysiskt och att brottas med det och övervinna alla krämporna är häftigt.

   Hur föddes ditt intresse för långlopp och varför just den typen av lopp?
   – Har alltid tyckt om att springa och att hitta utmaningar. Långlopp kändes som den perfekta kombon av dom två, se vad kroppen klarar av och just att utmana mig själv. Under själva loppen kan det vara väldigt kämpigt både fysiskt och psykiskt men känslan när man går i mål är oslagbar och det är den man i slutändan kämpar för.

   Hur länge tränade du inför UltraVasan och hur la du upp träningen/kosten?
   – Jag har tränat ultra i lite mindre än ett år nu och började följa ett träningsprogram i oktober förra året. Mycket löpning har det blivit sen dess. Kosten har jag inte vart intresserad av att ändra på något sätt. Ändrar endast kosten veckan innan tävling, då blir det mycket kolhydrater för att bunkra upp depåerna.

   Har du någon nytta av din träning på jobbet?
   – I och med att vi har ett jobb som under längre tid är väldigt fysiskt krävande är det alltid viktigt att hålla kroppen i god form och självklart tror jag att min träning, i det långa loppet kommer göra jobbet mer behagligt.

   Men nu är vi nyfikna på hur det gick för dig på UltraVasan!
   – Mitt mål var att ta mig igenom det då jag hade lite problem med skador månaderna innan och det målet klarade jag av.  Sluttiden landade på ungefär 12h 30min.

   Sista frågan, hur kändes det att springa där Vasaloppet går?
   Det var häftigt. Det är inte den exakt bansträckningen som skidvasan då vissa delar av ultravasan går på trailspår i skogen men vissa partier av banan och kontrollstationerna är samma som skidvasan och det är ganska coolt ändå. Det är ju onekligen ett lopp med mycket historia. Häftigt också att klockan 05.00 höra startskottet och sticka iväg till klassiska vasaloppshymnen, i mörkret med marchaller tända längs med första kilometern.

   Tack Simon och grymt sprunget, vi önskar dig lycka till med framtida utmaningar och långlopp.

   Vi vill påminna om att Frijo har en egen löpargrupp där du som anställd inom koncernen är välkommen. Vi brukar springa varje fredag och har även medverkat i  de senaste åren och vunnit nästa alla loppen. Om du efter denna trevliga läsning kanske vill prova springa med vår löpargrupp kontakta kontorsansvarige för mer information.

   Allt gott och fortsätt hålla dig aktiv.

   Fler Artiklar