Entreprenad & Anläggningsgruppen tillhör en välrenommerad företagsgrupp där ett antal bolag ingår. Våra entreprenadföretag är Frijo med sitt dotterbolag Bygg & Berglaget, Broby Spår med sitt dotterbolag Westins Kraft och Bro & Väg.

Koncernen

Logo

   Entreprenad & Anläggningsgruppen tillhör en välrenommerad företagsgrupp där ett antal bolag ingår. Våra entreprenadföretag är Frijo med sitt dotterbolag Bygg & Berglaget, Broby Spår med sitt dotterbolag Westins Kraft och Bro & Väg.

   Foto: Christian Gustavsson

   Eric Andersson Gruppen

   2021.10.14

   Eric Andersson Gruppen

   2021.10.14

   Stark start på säsongen

   Frijo finplanerar på Södermalm

   Av Stockholms stad har Frijo fått uppdraget att utföra finplaneringen av det stora bostadsområdet som är under byggnation i Barnängsområdet på Södermalm. Frijo arbetar sedan tidigare med grundläggningen av kvarteren Persikan (Stockholmshem) och Mangon (Svenska Bostäder). Uppdraget med finplaneringen omfattar utöver Persikan och Mangon även angränsade bostadskvarter i området. Håkan Skagerdal, arbetschef på Frijo, berättar att Frijo ska dra vattenledningar samt bygga upp attraktiva parkmiljöer för både rekreation och lek. Det finns en stark kulturaspekt på arbetet då staden bestämt att områdets nya gator och parker ska få namn från Per Anders Fogelströms Stockholmssvit ”Mina drömmars stad”. 

   – Staden har en väldigt hög ambitionsnivå när det gäller utförandet så det känns jättehäftigt att vi har fått förtroendet att göra detta. På sätt och vis är det också helt logiskt eftersom Frijo startade bara några år efter det att Per Anders Fogelströms huvudperson Henning kom till Stockholm på 1860-talet, säger Håkan Skagerdal.  

   Finplaneringen av Barnängsområdet ska påbörjas under våren 2022 och vara klar till våren 2024. Kontraktssumman är på 47 miljoner kronor.

   – Barnängsområdet är också en väldigt bra plats för Frijo att synas på. Att göra prestigefulla uppdrag som det här ger ringar på vattnet, säger Håkan Skagerdal. 

   Bro & Väg: markarbeten i Västerås

   I september etablerade sig en arbetsstyrka från Bro & Väg på Öster Mälarstrand i Västerås. Uppdraget är att utföra grundläggning och markarbeten för ett nytt bostadsområde med 183 lägenheter samt parkeringsgarage, cykelhus och innergård. Bro & Vägs nya Vd Henrik Wallentin är glad över kontraktet som också innebär fortsatt samarbete med uppdragsgivaren Peab.

   – Det är toppen att jobba med Peab, det är ett partnerskap som jag tror vi kan ha mycket glädje av framöver. Det är också väldigt kul att få fortsatt förtroende att jobba i Öster Mälarstrand där vi tidigare utfört anläggning av vägar. Det är ett kvitto på att vi gjort bra ifrån oss, säger Henrik Wallentin. 

   Projektet har ett stort fokus på hållbarhet och miljö, samtliga byggnader ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Arbetet beräknas vara klart hösten 2024. Kontraktssumman är på knappt 25 miljoner kronor.

   Text: Dan Håfström

   Fler Artiklar